Ceasar Millan & Sveriges svar på detta....

Kom in på en blogg av en slump och denna personen på denna bloggen avgudade Cesar Millan (Mannen som talar med hundar, TV4+) & var bara tvungen att skriva ett inlägg om detta i min egna blogg!

Att Cesar Millan skulle vara den med det bästa exemplet för hur man uppfostrar en hund tar jag som ett skämt.
Cesars metoder härstammar från 50-talet då ledarskap och åter ledarskap var det som ansågs som det rätta vid hundträning. Och för att få ledarskap/dominans över hunden skulle man att trycka ner sin hund med våldsamma metoder, använda mycket bestraffning och detta i längden blir en konsekvent misshandel av sin egen hund.
Och vem skulle komma på tanken att inför barnaga i Sverige igen????
 Nä, hundträningen har kommit långt sedan den tiden och att de visar Cesar Millan i tv i nutid är för mig helt ofattbart!!! Cesars metoder har inom hundvärlden skapat stora rubriker och jag anser nu att det bara är dom som inte vet bättre som tycker att han är någon form av "hundguru".

Själv klarar jag inte av att se programmet ens i några minuter utan att få ett utbrott på hur han hanterar hundarna och hur han inte avläser hundens signaler överhuvudtaget!!! Det enda han snackar om är ledarskap dominans ledarskap dominans ledarskap som är ett jävligt luddigt ord att snacka om! Ledarskap är bara en pyttepyttepytteliten del av hundträningen och ska inte tas upp gång på gång på gång vad man än tränar med sin hund!
Och vad fasen är den här jäkla "negativa energin" som Cesar snackar om??? Ännu nånting som är himla luddigt och det hör verkligen inte hemma i hundvärlden!

Nä varje gång nån börjar snackar om hur bra Cesars metoder är och hur fort han får hundarna att lyda brukar jag bara stänga av helt, jag orkar inte ens diskutera, för varför ska jag diskutera hans metoder med någon som helt klart inte vet någonting om hundar?!

Sen vette fasen vad jag ska tycka om den här "Hundcoachen" Fredrik Steen som ska vara Sveriges svar på Cesar Millan...och jag är helt med jag ser faktiskt glimtar av Cesar Millans metoder även i hans träningssätt då och då! Trots att han påstår sig använda se "NYA" metoderna...
men varför rycker han i hundarna och slänger ner hundarna i marken gång på gång på gång så fort dom gör något fel? varför är det enda vi hör honom prata om ledarskap? Varför försvinner han iväg med hunden ur bild och när han kommer tillbaka med hunden så har hunden full kontakt med honom samtidigt som den slickar sig runt munnen? Varför "triggar" han hundar vars problem är att de gör utfall genom att rycka i dom varje gång de möter en annan hund?

Ibland blir det rent av pinsamt och man vill inte ens kolla...

Om Sverige skulle bli en förebild inom hundträning varför visas då bara dessa förlegade typer i media...det började med Jeppe Stridhs hundskola i SVT 1, vi har Barbro Börjesson i Hundskolan på SVT2  och detta är efterföljaren...
Nä, jag förstår att det inte är lika "spännande" och "häftigt" att visa en hund som med motivation och samarbete under en längre tid långsamt blir bättre och bättre...det blir ju inge bra tv ju!

Men är det bättre att alla oförståndiga hundägare tillämpar dessa hårda metoder och på så sätt får antingen en hund som inte gör några fel eftersom den hela tiden går runt och är rädd för sina ägare eller en hund som bara bygger mer och mer aggressivitet inom sig och en dag kommer den att explodera?

Nä denna Hundcoachen leker och berömmer hunden ibland, visst gör han det...men resten av tiden vette fan vad han håller på med?!

Jag vet att ibland ibland måste man ta i sin hund, helt klart, jag gör det alla gör det! men aldrig under inlärning, aldrig för att dämpa aggressivitet utan oftast för att stoppa hunden från att göra något den REDAN VET är förbjudet...och vid dessa tillfällen är det ju inte så att man drämmer ner hunden i marken, sparkar den eller lyfter upp den i strypkopplet!
Nä, ta i hunden betyder ta ett bestämt ej hårt tag i hunden och säga nej rent ut sagt....

Ja, känns som att jag glömt massor i det här inlägget men tror jag fått min mening sagd iaf...nu är det bara upp till er hur ni vill att er hund ska må....


God Jul Cesar, denna är till DIG, hoppas att den är skön och att den passar....

JAGHATARMATTELÄRARE!

hallå om jag vill ha godkänt så behöver jag väl inte ha mer än godkänt för att få godkänt!!!!

Jävla pucko till mattelärare! Fick tillbaka resultatet från förra matteprovet idag trodde faktiskt det skulle gått bättre...fick 12/20...men jag fick ju godkänt...frågade matteläraren om jag kunde få se provet så jag vet vad jag gjort för fel...
Nä inte fan fick jag se vad jag gjort för fel!
Han kan ju skriva å säga att jag har gjort hur många fel som helst när jag inte ens får veta vad jag hade fel på!!! Blir så jäkla irriterad hur ska jag då kunna veta vad jag ska träna på...särskilt nu när det kändes rätt bra på provet!

Nä den enda responsen jag fick var:

"Något svagt resultat, dock godkänt. Du bör nog gå tillbaka i boken och se var dina svagheter är för att där jobba på lite mer. För G bör du ha rätt på minst 50% av uppgifterna."

Undrar också hur jäkla bra han är på matte sj! Vaddå "För G bör du ha rätt på minst 50% av uppgifterna"???
Varför skriver han det för när jag fick 12/20 det e ju fasen två poäng över godkänt! Hade jag haft rätt på 1 ½ uppgift till så hade jag haft VG fattar inte vad problemet ligger i...*gah* PUCKO!

Jaha jag vet inte ens vilka mina "svagheter" är eftersom jag inte får se provet!? Ska jag räkna om alla uppgifter på kapitlet då lr?
Å kanske jag då kommer på jaha ja..nu har jag räknat 400 uppgifter å den här som jag kom till nu var ju lite klurig faktiskt!!.... ELLER VAD???!!!
ÅÅHHDUSKABARAVETAHURJÄVLAMYCKEDUÄRHATADFÖRTILLFÄLLET...

Kommer bli sjukt jävla förbannad om han inte ger mig godkänt på kursen när jag haft godkänt och väl godkänt på alla delprov! Ska fasen försöka göra mitt bästa på det här jävla slutprovet för vill fasen inte göra om kurshelvetet igen!!!!

||||||MATTELÄRAREN WILL GO TO HELL|||||||
Hit & Dit, Upp & Ner...

Jaha det var ju stor respons man fick på förra inlägget :P

Nu har jag (tyyyyp) kommit underfund med vad som händer i den närmaste framtiden...

Jag & Platt har en förmedling som ska leta hästjobb utomlands till oss från januari till sista april.

Har alltså tackat nej till följande jobb:
- Hästjobb i Tidaholm
- Hästjobb i Falköping
- Au pair i Chamonix, Frankrike
- Au pair i Bryssel, Belgien
- Aupair i Luxembourg, Luxembourg
- Au pair i Paris, Frankrike
- Ev. städjobb utanför Oslo, Norge
- Ev. Hästjobb i North Devon, UK


Haha så nu är det bara att hoppas på att vi får nått hästjobb jag & Platt ;) Och den 4-8 maj 2009 ska vi som sagt försöka ta oss iväg till paris också :D
Men om vi inte får hästjobb (fast det SKA vi ha!!!) kommer vi säkert hitta på nått annat :)
Känner iaf att det här kommer va sista perioden, jan-aug 2009, som man har möjlighet att jobba och göra vad man vill...

Sen börjar man förhoppningsvis och plugga till veterinär (dock är väl inte säkerheten så stor men förhoppningsvis!) i Danmark...och där om jag förstår det rätt så gäller det att plugga 24/7 i 6 år...
Sen när man är klar där så måste man börja jobba....och jobba ett bra tag för att betala av DOM studielånen !

Ja det e väl bara å sitta å vänt apå att pensionen ska trilla in så att man får möjligheten att göra vad man vill igen :P
Haha lite hemskt men erkänn att det är lite så ;)
Dock kommer man säkert ha massa kul innan dess men inte på samma villkor...

Sen är det ju den här jäkla matten som ska bli klar...slutprovet kvar nu :O

Men innan jag ska göra slutprovet ska vi (Anna, Platt & jag + ett antal 1000 människor till;) till HUND2008 :D Ska bli så skojj!! oxå får vi väl hälsa på allt gammalt Segerstafolk me då kanske..om vi får lust ;) Annars får väl ni komma å hälsa på mig å Toffee i PONs rasmonter :)Ja det blir mycket roligt men även mycket tråkigt om man ska dra utomlands å jobba...
Får ju lämna Toffee hemma i flera månader :'( + att Hero måste ut på foder (tänker inte sälja honom än *grr*) men där tror jag att jag redan kan ha hittat någon som kan ta honom :)

Ha det bra & innan ni går kan ni väl kommentera nått om nånting ;)Bara kommentera :)

Hej ^^

Tänkte att det skulle va kul å ha lite koll på hur många & vilka ni är som är inne å kikar på min blogg :)
Så ni får gärna bara snabbt skriva en kommentar på det här inlägget, skriv gärna också vad ni tycker är bra dåligt på bloggen, vad jag ska skriva mer/mindre om osv :)

Skulle vara schysst av er :) TACKAR!


Svara inte!

Okej såhär är det nu... ringer det nån mupp från telefonnummer
0406086087

SVARA INTE!

Vad jag vet så är det några nördar som snor ens pengar på telefonen om man svarar...
Om jag vet säkert?
Nä jag är väl inte så dum att jag svarar eller?!


Har kris nu...ja jag har alldeles för många alternativ att välja på!
Men sen igår har jag försökt klura ut vad som blir bäst, inte helt klar över det än men rätt säker för tillfället iaf...
Har sökt au-pairjobb i alla franskspråkiga länder eftersom jag verkligen vill lära mig mer franska...Har fått svar från 3 pers som är intresserade av att ha mig som aupair...av dom är för tillfället 2 st mer intressanta för mig & hoppas på nån av dom isåfall :)
Detta har jag isåfall tänkt jobba som fram till sommaren 2009...
På så sätt kan jag fixa att flytta om jag kommer in på veterinärutbildningen i Danmark till hösten :)

MEEEEN....jag & Platt har också sökt jobb i Norge och om vi får det jobbet vill jag ju SUPERGÄRNA jobba där med henne också..dock är ju detta självklart samtidigt som jag isåfall är aupair...

+ att vi ska till Paris 4-8 maj om mamma får tummen ur röven å betalar innan innan nån annan tar vårat boende!
(och under den här tiden jobbar jag nånstans så måste ha ledigt för att åka hit...)

Och min syrra hade kanske också nått hästjobb till mig i Falköping under samma tid :P
Sluta klaga att det inte finns några jobb!
Det finns ju för många!

Nä nu ska jag gå å plugga...matteprov imorn...lr på fredag får se vad som känns bäst :P

Andas ut för en stund

Hade lite smått panik igår...väldigt underdrivet sagt...

Gjorde matteprovet..igen...igår och det enda positiva var ju att det inte försvann den här gånge...nått annat positivt kommer jag inte på...kändes verkligen som jag gissade på precis allt och vissa uppgifter hade jag ingen aning om hur man överhuvudtaget räknade ut :S

Dessutom fick jag igår även veta att den här veckan var det kursslut så gjorde jag inte klart kapitlet innan onsdag och gjorde 2 prov (inkl. slutprovet!!!) innan nästa tisdag så skulle jag inte få nått betyg alls!
PANIK !!!
Dessutom fattade jag inte ett piss av differentialekvationer som är sista kapitlet så det hjälpte ju inte precis till att jag kunde känna mig lugnare...

Dock fick jag veta idag att jag fick 11/21 på matteprovet, så är så jäkla glad att jag klarade det!!! Kunde lika gärna fått 01/21 eller 0 poäng...det skulle varit hemskt 0_o
Plus att jag ringde kommunen och bad om förlängd studietid så nu får jag plugga den där jäkla matten till den 19 december...men MYCKET hellre det än att känna samma panik som jag hade igår!

Dock tycker jag fortfarande att det känns hemskt...det är verkligen såhär att klarar jag inte den här kursen har jag ingen som helst möjlighet att bli veterinär...
Igår satt jag till och med och funderade vad jag skulle bli istället eftersom det kändes som att jag va inte tillräckligt nörd för att klara av den här weird-matten...
För det är ju faktiskt såhär att jag kan ta mig in i princip på alla högskolor i hela Sverige utom veterinärhögskolan. Jag har tom. större chans att ta mig in på läkarprogrammet än veterinärprogrammet...
Men vill jag ta mig in nån annanstans?
Funderade igår på djursjukvårdarprogrammet i Skara, att kanske bli djurskyddsinspektör, flygledare kom upp igen som förslag...men det är ju inte vad jag faktiskt vill...Därför ska jag nu verkligen försöka fatta matten och jag kan ju inte göra mer än att försöka så gott jag kan!

Jag vill verkligen bli veterinär och varför ska Matte E hindra mig? Verkar ju helt korkat i mina ögon iaf...jag kommer ju inte direkt ha användning av den om jag blir veterinär...


Snälla lärare ge mig G iaf!!!!

Helvetes jävla GAHHHH!!!

Ja vad tror ni händer när jag äntliugen ska göra det där sega jävla provet som jag gått å gruvat mig för enda sen jag började d här kapitlet i matte E???!

JA HELA SKITEN FÖRSVINNER NÄR JAG KOMMIT HALVVÄGS SÅKLART!

E så jävla arg just nu....skulle bara radera en text där jag skrivit fel och då kommer jag tillbaka till föregående sida!!! Å sen e d kört för då kan jag inte komma tillbaka...
Dessutom är det söndag så jag kommer inte i kontakt me min lärare så nu måste jag plugga på till nån annan dag som jag ska göra provet på plus att jag ska göra massa andra uppgifter på nästa kapitel nästa vecka... YIPPIE!!!

Helvete...L'animeaux

Nu har jag köpt lite grejer till mina djur så jag hoppas dom blir nöjda :P

Införskaffat
Trimmaskin (Fluff du behöver detta ;)
Tandskrapa (Vette fasen vart den jag hade tog vägen...)
Aktiveringsboll (Stod attt den var för jättehundar men jag tycker min häst är som en jättehund :P

Dessutom har jag köpt 2 pocketböcker till mig sj :) köpte dom på adlibris.se (dom och bokus.se är billigast om ni ska köpa böcker) Hoppas dom kommer snart

Det blev efter mycket letande:

Mina Hemligheter av Sophie Kinsella
                              &
Tokyo natt av Elin Lindqvist

Hade lätt kunnat köpa en packe till men har varken råd eller tid med fler böcker för tillfället...


längtar längtar längtar <3

Vill bara få matten överstökad & börja leva igen

Nu ska jag ta å beställa tågbiljetter till HUND2008 vi fixade lägenheten så nu ska jag se om SJ kan fixa så jag och Toffee tar oss dit också :)

&...

Längtar så enormt mycket till maj -09 :D
Då ska jag till PARIS :) Har varit ett av mina drömresemål ett tag nu så tycker det är dags att börja förverkliga sina drömmar för man vet aldrig hur länge livslågan brinner..
Jag & mamma ska dit & nu har jag övertalat tant Anna att följa med också :) Så resan skulle ju bli perfekt om DU PLATT följer me också !!! e ju bara så att du inte behöver fundera mer utan det e ju bara så att du måste me ^^ Tu comprend? ;)
Sista trippen innan alla försvinner åt olika håll på studier ju!

Checka staden bara !!!RSS 2.0